In 2018 Rares Bogdan apropiat atunci de PSD si Viorel Hrebengiuc ii facea pe cei din PNL”retrograzi” si ii ameninta ca nu- i mai cheama in platou la Realitatea tv a sefului PSD Cosmin Gusa!Ce s-a schimbat de atunci?Eu ,Metin Cerchez,nu uit si nu iert!Tu?

Rareș Bogdan, atac DUR la adresa liberalilor: „Sunteți comuniști?”. Răspunsul unui lider PNL

Ana Gabor

Articol scris deAna GaborPublicat pe data de 06-11-2018SHARETWEETSHAREEMAILCOMENTARII

Rareș Bogdan i-a numit „retrograzi” pe cei nouă liberali care au semnat plângerea la poliție în cazul „Copiii Referendumului”. Jurnalistul i-a întrebat dacă sunt cu toții comuniști, întrucât nu vede diferența între PNL și PSD în acest caz. Q Magazine a discutat cu vicepreședintele PNL, Ben Oni Ardelean care s-a arătat surprins și a explicat că demersul său și al celor opt colegi liberali este absolut normal. 

Citește și: Klaus Iohannis a renunțat la „penal” în favoarea „infractorului”

PLÂNGEREA ESTE DE FAPT O ÎNTREBARE PARLAMENTARĂ

15 parlamentari de la PNL, ALDE şi PSD au reclamat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului clipul „Copiii referendumului”, realizat de agenţia de publicitate Papaya Advertising, prin care îndemnau la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție.

Autoritatea a trimis plângerea, (care este de fapt o întrebare parlamentară) la poliție.


Înscrie-te la Newsletter!


„Clipul video publicat de Papaya Adversting este unul absolut oribil, care amintește de fascism, nazism, stalinism. Mai mult,  face legătura cu Parlamentul României, ceea ce mi se pare extrem de grav. Parlamentul rămâne totuși un for democratic al țării noastre. 

Demersul nostru a fost unul absolut normal, de a adresa o întrebare Autorității Naționale pentru Protecția Copilului, dacă a existat un acord cu părinții copiilor pentru a participa la filmare.

Autoritatea a trimis acest document la poliție, întrucât nu puteau investiga activitatea agenției de publicitate. Așa este procedura legală”, explică Ben Oni Ardelean pentru Q Magazine.

Iată întrebarea formulată de cei 15 parlamentari:

Rareș Bogdan, atac DUR la adresa liberalilor „Sunteți comuniști”. Răspunsul unui lider PNL (1)
Rareș Bogdan, atac DUR la adresa liberalilor „Sunteți comuniști”. Răspunsul unui lider PNL (2)
Rareș Bogdan, atac DUR la adresa liberalilor „Sunteți comuniști”. Răspunsul unui lider PNL (3)

DECLARAȚIILE JURNALISTULUI

„Astăzi m-a apucat durerea de stomac. Eu cred foarte mult în libertatea de exprimare și n-am ascuns niciodată că simpatiile mele sunt pentru zona dreptei. (…) 15 parlamentari români au dat în judecată o agenție de publicitate, au făcut plângere la poliție. (…)

Îl rog pe domnul președinte Orban să reacționeze împotriva celor nouă liberali. (…)

Mi-e rușine ce au făcut! Încearcă să impună cenzură! Când ești liberal, nu poți face asta.  (…)

Eu nu înțeleg de ce au intrat în PNL. Poate ar trebui să vorbească cu domnul Bacalbașa, cu domnul Nicolicea poate au un loc liber pentru ei (n.red. în PSD). (…)

Clipul pe care l-au făcut (n.red. clipul realizat de Papaya Adversting pe tema #boicot la Referendum) a fost puțin exagerat și a creat și efecte contrare. Cred că s-au dus prea mult. (…)

Niște liberali să facă plângere împotriva creativității… Care-i diferența între liberali și social-democrați. Sunteți comuniști toți?

Domnule Orban, chemați-i pe cei nouă zevzeci și întrebați-i dacă sunt cretini, sunt pesediști sau sunt pur și simplu retrograzi… ”, a declarat Rareș Bogdan, la emisiunea „Jocuri de Putere”.

Jurnalistul a condamnat demersul celor nouă deputați PNL, spunând că nici nu le poate da numele pe post și nici nu-i va invita la emisiunile sale. 

„Pe ăia nu-i mai primesc în platou, pentru că eu nu mai primesc retrograzi”, a mai spus jurnalistul.

(n.red. Limbajul aparține jurnalistului)

CONTEXT

Scandalul plângerii vine în contextul în care șeful agenţiei de publicitate Papaya Advertising, Robert Tiderle, a fost chemat la audieri, astăzi, 6 noiembrie, la sediul Direcţiei de Investigații Criminale. 

Robert Tiderlec a declarat că a avut autorizaţie din partea părinţilor, precum şi toate actele necesare înainte de a începe filmările.

„A fost foarte drăguţ la Poliţie, pentru că sunt oameni inteligenţi. Mi-au spus că n-au mai anchetat până acum un spot publicitar, aşa că este o premieră şi pentru ei şi pentru noi. Cred că i-am lămurit într-o primă fază”, a declarat Tiderle după audieri.

LIDER PNL: „SUNT ZOMBAȚI ȘI AGRESIVI!”

„Rămân la părerea mea. Clipul este de domeniul horror și nu are legătură cu democrația. Insist asupra ideii că incitarea la ură nu are ce căuta în societatea noastră.

Acesta face apel la nazism, inchiziție și klu-klu (ardere pe rug în proces de inițiere!).

Demersul nostru de a întreba ANPC dacă folosirea copiilor într-un astfel de clip este legală este unul absolut normal.

Incitarea la ură prin acest clip mizerabil este normală?

Însă, pare complicat să definim normalitatea.

Cei care ne critică din cauza acestui document sunt  zombați și agresivi”, mai spune deputatul liberal pentru QMagazine. 

Amintim că mesajul clipului realizat de Papaya era transmis după imagini care reproduceau scene din „Povestea Slujitoarei”, un serial despre o distopie în care femeile fertile sunt folosite pentru reproducere, fiind considerate un bun al societăţii, fără drept de a alege asupra propriei vieţi.

În imaginile clipului, nişte copii crescuţi într-o astfel de societate sunt puşi să recapituleze ce anume se sărbătoreşte pe 6 şi 7 octombrie, data la care a avut loc referendumul.

Apoi, aceştia asistau la arderea pe rug a unei femei, pe un câmp ce semăna cu zona Palatului Parlamentului.

Spotul se încheia cu mesajul „Depinde de noi ce viitor le pregătim. Dacă vă pasă, staţi acasă”, #boicot.ETICHETE:BEN ONI ARDELEANBOICOTPAPAYAPNLRAREŞ BOGDANREFERENDUMSHARETWEETSHAREEMAIL