Iata cum Cristi Zgabercea omul mafiei PSD a lui Radu Mazare (ce a primit terenuri,vile de la ei )fura in continuare milioane de euro de la TVR din banii poporului !

OMUL LUI RADU MAZĂRE a căpușat statul la Festivalul Mamaia, printr-o fundație de nunți și botezuri

Cristian Zgabercea, pe scena Festivalului Mamaia FOTO:

Salvează acese

FOTO: Nicușor Constantinescu„Primarul”

Radu Mazăre (46 de ani), primarul orașului Constanța și președinte al PSD Constanța, este în arestat din 2 aprilie 2015. Acesta este trimis în judecată în două procese de retrocedări frauduloase de imobile, și este cercetat în două dosare de luare de mită. Organizația PSD Constanța a fost cea care l-a susținut pe Zgabercea să ajungă în funcția de producător general al TVR. Radu Mazăre a dezvăluit, în iunie 2014, că Zgabercea și-a luat concediu din această funcție pentru a-l îngriji pe Nicușor Constantinescu, care era fugit în SUA. „A stat o lună, i-a scos plosca, i-a pus pamperșii, știe exact Zgabercea. Și-a luat omul concediu, că e prietenul lui Nicu”, a afirmat Radu Mazăre.


FOTO: Radu Mazăre„Milionarul”

Sorin Gabriel Strutinsky (48 de ani), milionar și om de afaceri, este arestat din 5 februarie 2015. Presa locală a scris că Strutinsky este trezorierul cuplului Nicușor Constantinescu-Radu Mazăre. El este judecat pentru trafic de influență și cercetat, în dosarul lui Radu Mazăre, pentru complicitate la o mită de 9 milioane de euro. Zgabercea este amic de mai mulți ani cu Strutinsky. În perioada 2005-2009, el a fost director general al televiziunii controlate de trio-ul Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu- Sorin Strutinsky, Neptun TV din Constanța, controlată prin firma Soti Neptun TV Cable. Postul a fost înființat de cei trei, dar Mazăre și Constantinescu s-au retras.


FOTO: Sorin Gabriel StrutinskyRelația ONG – bani publici – PSD

Una din finanțările nerambursabile suspecte, făcute de CJC și cercetată de DNA, privește suma de 1.650.000 de lei către Asociația pentru Promovarea Turismului Litoral – Delta Dunării, președinte Corina Martin (foto). În cazul unei plăți de 150.000 de lei, avizată de Cristian Zgabercea și Nicușor Constantinescu, procurorii au observat că banii s-au dus către o firmă controlată chiar de Corina Martin. Astfel, au fost facturi fiscale în sumă de 41.400 de lei privind asigurarea serviciilor de masă şi cazare în perioada 16 august 2012 – 19 august 2012, pentru participanţii la Festivalul Antic Tomis, care au fost emise de Martin Resorts SRL. Societatea este administrată de Corina Martin.


FOTO: Corina MartinAceasta este mătuşa lui Eduard Stelian Martin, deputat PSD în Parlamentul României în legislaturile 2008 – 2012 şi 2012 – 2016, şi care a fost căsătorită cu fratele fostului prefect al Constanței, Martin Gheorghe. Firma deputatului, Polaris, este cercetată că ar fi dat mita de 9 milioane de euro lui Radu Mazăre.

Procurorii arată că sumele decontate drept cheltuieli pentru acţiuni culturale ar fi fost utilizate ilegal, pentru promovarea turismului prin servicii de marketing urmărind un scop economic. Asta, deorece nu a existat un program cultural care să aibă ca rezultat un eveniment cultural.

Surse: „Nu ia în calcul demisia”

Surse din TVR au dezvăluit, pentru EVZ, că preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, Stelian Tănase (foto stânga), a purtat o discuție cu Cristian Zgabercea (foto dreapta), privind o demisie morală a producătorului general, dar acesta nu a considerat că este oportun să ia varianta în calcul.


FOTO: Stelian Tănase (foto stânga), a purtat o discuție cu Cristian Zgabercea (foto dreapta)„A fost o discuție lungă”

Situaţia lui Zgabercea se află în atenţia juriştilor din Televiziunea Română, dar şi a unei case de avocatură, a declarat, luni, Tănase, şeful SRTv. El a precizat că în urma discuțiilor nu s-a ajuns la o concluzie în privinţa unei eventuale demisii sau suspendări din funcţie a acestuia. „Am evocat toate variantele posibile, a fost o discuţie deschisă (…) Am avut o discuție cu situația asta care este, în legătură cu imaginea TVR, cu ce ne spune legea, cu situația lui de la Constanța. Mi-a evocat-o, mi-a explicat dosarul, ce probleme sunt. A fost o discuţie lungă şi, zic eu, utilă. Acum să vedem juriştii pe ce punct de vedere se plasează până la urmă, pentru că am primit două puncte de vedere destul de diferite”, a spus Stelian Tănase, pentru mediafax.ro.

Așteaptă verdictul

Șeful TVR a spus că așteaptă încă un punct de vedere al juriştilor instituției, dar și un răspuns de la o firmă de avocați, care ar putea avea o părere independentă.

Tănase a precizat că, din punctul de vedere al Codului Muncii, TVR nu are ce să-i facă în acest caz.